Dankbaarheid

In het UE Café van dinsdag 10 augustus 2021 spraken we over een stukje uit het Mekong Artikel, waarin Meester Dang uitlegt waarom we als een “onbekende” moeten zijn.

De wereld is complex vanuit het aspect van entiteit. De wereld is in harmonie vanuit het perspectief van niet-entiteit”

We zien dit in de huidige tijd overduidelijk. Iedereen wil gezien zijn, we hebben “influencers” met vele volgers, of zoals Meester Dang dat zou noemen, “mensen met naam en positie”. Iedereen deelt zijn mening en vergroot verschillen tussen ik en jij. Iedereen heeft gelijk en wil gelijk hebben. Op zijn minst is dat complex, maar al gauw leidt dit tot chaos.

In zijn antwoord zegt de Meester dat je voor de UE geen naam hoeft op te bouwen. Als je nog steeds graag bekend bent, dan heb je nog veel te leren. Je moet vertrouwen op het nederig en in stilte toepassen van de UE om anderen te helpen. Je verricht deze daden als een onbekende, en de resultaten zullen groter zijn dan je kunt verwachten. Door een onbekende, een niet-entiteit te zijn, is er geen behoefte aan een verschil tussen ik en jij, dat betekent dat er harmonie is.

Een wijze les op deze dag dat we het overlijden van de Meester, nu 14 jaar geleden, herdenken. Een van de vele lessen, waarvoor we dankbaar mogen zijn. Is het geen mooie gedachte om regelmatig stil te staan bij alles wat de Meester ons heeft mogen geven? Niet noodzakelijk op zijn sterfdag, en we hebben ook geen speciale “Meester Dang dag” nodig. We kunnen onze wekelijkse meditatie op maandag ook gebruiken om met dankbaarheid aan hem te denken. Natuurlijk hoef je daarvoor niet voor een computerscherm te gaan zitten. Iedereen kan dat op zijn eigen tijd en plek doen, maar het is ook fijn om dit in verbondenheid met elkaar te doen. Zoals de Meester zei: “Hand in hand met hem en met elkaar en met de Hoge Wezens, kunnen we de wereld veranderen”. Als dat geen reden voor dankbaarheid is? Doe eens mee op maandag, in stilte of via ZOOM. Kijk voor de gegevens bij dit bericht op Landelijk Nieuws.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *