Geluk en Voorspoed

Bij het begin van het nieuwe jaar wensen wij elkaar veel geluk en voorspoed. We verlangen allemaal naar geluk, maar wat is geluk?

Niet het winnen van de hoofdprijs in de loterij.

Meester Dang legde uit dat je geluk moet begrijpen en herkennen, daarvoor is wijsheid en verlichting nodig. Dan zie je de dingen die je gelukkig maken, in plaats van alleen maar alle slechte zaken. Met andere woorden, als je eenmaal wijsheid en verlichting hebt, zul je altijd geluk vinden in alles of in elke situatie, terwijl iemand anders nergens geluk in kan zien, maar alleen ongeluk, frustratie en lijden.

Daarnaast is geluk niet los te zien van je omgeving en is daarom het belangrijkste om jouw houding te veranderen. Soms moet je je houding, gedachten, emoties en acties ten opzichte van mensen die je ontmoet volledig veranderen, of je ze nu kent of niet, om het geluk te krijgen dat je wenst. Houd oprecht van anderen. Help anderen enthousiast. Vergeef al hun fouten of vergissingen en moedig de capaciteiten en kwaliteiten van anderen aan. Als je dit allemaal kunt, is het zeker dat je geluk zult hebben. Daarentegen, als je een negatieve houding vertoont, zoals koppigheid, vooroordelen, extremisme, of als je jaloers, gemeen, haatdragend of onaangenaam bent tegenover mensen, dan heb je niet alleen geen hoop op geluk, maar loop je ook het risico met veel ongelukkige en pijnlijke situaties te maken te krijgen.

Denk na over het voedsel dat je bij elke maaltijd eet, de kleding die je elke dag draagt en vraag jezelf af hoe je dit allemaal hebt verkregen? De auto waarin je rijdt, het huis of appartement waarin je woont, het water, de elektriciteit en het gas dat je elke dag gebruikt, al deze materialen en middelen die je hebt gebruikt, nu gebruikt en in de toekomst zult gebruiken, zijn afkomstig van het werk van de mensheid. Daarom moet je altijd vriendelijke gedachten hebben en een vriendelijke houding ten opzichte van de mensheid, de mensen, de samenleving en je land.

Net zoals we de mensheid dankbaar moeten zijn, zo moeten de mensheid en de mensen ook bewust en dankbaar zijn naar God om vele redenen. Te midden van miljarden en miljarden sterren en planeten in dit immense universum heeft God liefdevol de mens geschapen op deze allermooiste en groene planeet. De aarde is de enige planeet met al het materiële comfort voor de ontwikkeling, vooruitgang en beschaving van de mens. Je bent geboren in een van de meest vooruitstrevende tijdperken. Je kunt genieten van de beste dingen uit het verleden en het heden. Jullie zouden jezelf moeten beschouwen als de gelukkigste mensen, niet alleen van deze Aarde, maar ook van dit immense universum.

Naast mensen die gelukkig en welvarend zijn, zijn er nog steeds veel andere mensen die in constante armoede leven, met ziekte, onwetendheid, haat en oorlog. Toch kan ieder mens zijn eigen lot beïnvloeden. De mensen van elk land kunnen hun eigen levensomstandigheden en levensstandaard veranderen. De mensheid kan verder vooruitgaan. De wereld kan vreedzamer zijn. Maar deze veranderingen moeten worden gerealiseerd door individuen en samenlevingen. Geluk moet door mensen worden gegrepen. God geeft de mens alleen de middelen, maar God kan de keuze voor de mens niet realiseren. Als mensen geluk weigeren, dan is het hun eigen keuze.

Liefde is een belangrijk onderdeel van het praten over geluk. Uit liefde voor de mensheid is ons het onderwijs van Universele Energie gegeven. Dit is het beste geluk dat je in je leven hebt. Als student van Universele Energie hoef je alleen maar liefde van God te ontvangen, en deze overvloedig en oprecht met anderen te delen, zonder berekening of vragend en zoekend naar privileges, maar alleen lief te hebben en te geven met alles wat je kunt. Als je dit kunt doen, zul je zeker niet alleen geluk hebben, maar ook veel voorspoed, overal en altijd.

De vraag is: “Zijn we ons bewust van ons geluk? Gebruiken we het geluk dat ons is gegeven? Onderhouden we het geluk dat we hebben? Creëren we kansen voor nieuw geluk en delen we ons geluk met andere mensen?” Het gaat erom hoe goed we de waarde van deze kostbare schat kunnen begrijpen en hoe goed we deze in ons dagelijks leven kunnen toepassen. Dit geluk zal nooit eindigen, en hoe meer we het toepassen, hoe overvloediger het wordt.

We moeten danken voor alles wat God heeft gegeven aan de menselijke wereld, aan de mensheid in het algemeen, en in het bijzonder aan studenten van Universele Energie. God heeft ons deze schitterende planeet Aarde gegeven om op te leven, een prachtige hemel met de maan en de sterren, en de zon om elke dag licht en energie naar ons te schijnen, evenals vele andere voordelen voor onze gezondheid en voor het leven van alle schepselen. God heeft ons vruchten gegeven om te eten, lucht om in te ademen. God gaf ons een perfect menselijk lichaam om te leven, en een intelligent brein om te leren en te evolueren.

God heeft ons zo’n overvloed gegeven, misschien wel meer dan wij kunnen bevatten. We mogen onszelf als zeer gelukkig beschouwen. Laten we het positieve kiezen en het negatieve verlaten. Laten we alle kwade tegenslagen elimineren en de zegeningen van de Hemel ontvangen. Laten we de Hemel bedanken die ons onze geest en wijsheid heeft gegeven. Laten we God danken die ons Liefde en Verlichting heeft gegeven. Dit zijn de allerkostbaarste geschenken en het allergrootste geluk voor de mensheid en de mensen.

Deze laatste regels zijn de moeite waard om aan het begin van dit jaar te overdenken. Dan zullen we de stappen kunnen zetten naar geluk en voorspoed voor de mensheid.

DV

4 reacties

  1. heel mooi geschreven, mijn wens voor nieuwejaar is vrede ☮️ mensen meer bewust te worden van de wonderen dat elk voorjaar de natuur weer tot leven komt jonge dieren hoop dat de mensen dat gaan zien en waarderen en elkaar respecteren dan wordt het een mooi jaar

  2. Dit zijn mooie ware woorden. Wat wordt ik hier warm van….zo waar. Het raakt mij enorm. Ik ga dit jaar met liefde tegemoet en hoop dat weer uit te stralen… Dank!

  3. Vielen Dank für die inspierenden Gedanken zum Start ins neue Jahr. Wirkliches Glück und Wohlstand zu erkennen ist grundlegend eine Frage der Definition.
    Wohlstand bedeutet alles zu Leben notwendige im Überfluss zu Verfügung zu haben und es mit anderen zu teilen erschafft das Glück nach dem wir suchen. Unsere Erde ,die Pflanzen ,Tiere usw geben uns diesen Reichtum und mit Hilfe der uns von Gott gegebenen Universal Energie können wir diesen pflegen vergrößern und erhalten,und Glück für alle erreichen

  4. Bedankt, Dick , voor deze prachtige woorden ,het voelde heel warme en herkenbaar,
    ik wens jou een heel fijne en prachtige jaar.
    en als student van universele energie voel ik helemaal de zacht aanwezigheid van God. Amen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *