Herdenken

Op 12 august 2022 hadden we een korte herdenking op de sterfdag van Meester Dang. Daarbij werden de hiernavolgende woorden gesproken, die we graag met iedereen willen delen.

Vandaag is het 15 jaar geleden dat Mr. Dang overleed.

De Meester presenteerde een filosofie waarin iedereen gelijk is, gebaseerd op onvoorwaardelijke liefde. Uitwendig kunnen wij er verschillend uitzien, maar inwendig dragen we dezelfde ziel.

De Meester leerde ons dat alleen mensen, mensen kunnen helpen, en dat dit ook een plicht en verantwoordelijkheid is van mensen. Hij gaf ons de middelen om te helpen, waarbij hij benadrukte dat helpen niet betekent dat onze eigen wensen vervuld worden.

Wij leven nu in een tijd die gekenmerkt lijkt door het vergroten van verschillen. Mensen voelen zich achtergesteld, en mensen worden achtergesteld op grond van ras, sekse, kleur, geloof of land van herkomst. Machtige mensen verzamelen meer macht, rijke mensen meer rijkdom. In plaats van te delen, voert men oorlogen om meer te hebben. De slachtoffers die wegvluchten uit deze ellende houden we tegen bij onze grenzen. Het ik en eigenbelang lijkt sterker te worden. Iedereen meent recht op alles te hebben, terwijl alles van iedereen zou moeten zijn. En met onze ongebreidelde hebzucht vernietigen we onze wereld.

Gelukkig zien we ook hoopvolle dingen. Mensen, juist degenen die het moeilijk hebben, tonen hun veerkracht en zoeken naar nieuwe oplossingen. Wij als HUE studenten laten onze stem wellicht niet luid horen, maar we kunnen wel handelen in stilte.

Meester Dang heeft al deze dingen benoemd: ego, macht, strijd, en hij leerde ons ook dit te overwinnen.

Alleen door een lichtend voorbeeld te zijn, kunnen wij licht laten schijnen in de wereld.

Alleen door zelf gevuld te zijn met liefdevolle energie, kunnen we deze liefdevolle energie in de wereld verspreiden.

Er is een lied uit 1965, met de tekst: What the world needs now is love. Dit zou ons lijflied kunnen zijn. Wij hebben liefde, en de wereld heeft het nodig.

Het is niet met opzet, maar wel heel passend dat op deze dag ook de laatste hand werd gelegd aan de Nederlandse vertaling van het Niveau 20 boek.

Wij gedenken Meester Dang in dankbaarheid voor alles wat hij in ons heeft wakker gemaakt, voor alles wat wij kregen en voor alles wat wij kunnen doen.

D.V.

9 reacties

 1. Bedankt voor jouw mooie woorden, Dick. Nog altijd is Mr. Dang dagelijks in mijn gedachten. Ik ben heel gelukkig, dat H.U.E. en Mr. Dang vele jaren geleden op mijn pad zijn gekomen.

 2. Dit is een mooie passende tekst Dick. Walter en ik hebben hem gelezen. En ja, dit is een tijd waarin we heel veel kunnen helpen, we doen ons best. Wat je geeft krijg je terug.
  We voelen ons altijd gesterkt door de ziel van de Meester, die ook zoveel helpt in ons persoonlijke leven.

  Lieve groet van Walter en Marlies

 3. Heel mooi verwoord.. Ik ben dankbaar voor de lessen en voor Mr Dang dat hij in onze leven was, ook al was het kort. Dankzij UE ben ik een beter mens geworden..

 4. Dick dankjewel voor deze mooie woorden.Ja,alles heeft de Meester gezegt en uitleg gegeven,gebeurd er iets dan hoor je de Meester dat ook weer zeggen en handel je gelijk zoals geleerd.Dankbaar voor dit gegeven kado dat niet te omschrijven is en toch een eenvoud van grote waarde is.Veel Liefde en Licht toegewenst door Mieke.

 5. Mr.Dang heeft ons heel veel geleerd. Alhoewel wij door onze levens heen al veel wisten werd het weer even opgehaald en werden wij weer even met beide benen op de grond gezet. Hoewel wij het beste voor iedereen willen en zullen doen . Blijft ook altijd de ego ons uitdagen. Want hoe goed wij het ook willen doen. Wij zijn nooit helemaal vrij van een oordeel.
  Mr Dang zei ook altijd , dit hoort bij dit leven. Dit is jouw spirituele les. Pas als wij alles overwinnen . Nu en in volgende levens veel leren zullen wij misschien een helpende worden vanuit het universum.
  Nu leren wij. Heel veel!!! En geven wij als UE- er veel liefde aan al wat is.

 6. Dankjewel voor deze woorden, Dick.
  Het is al lang geleden, maar de lessen van mr Dang hebben nog evenveel waarde als toen, zo niet meer. Ik denk er vaak aan en probeer er naar te leven, ook hier in Spanje.
  Het allerbeste gewenst en veel liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *