Potentieel benutten

Onlangs kwam ik in het bedrijfsleven de term “Unlocking Potential” (NL: ontsluiten van potentieel) tegen als kapstok voor de ontwikkeling van medewerkers. Vervolgens realiseerde ik me dat dit heel treffend omschrijft wat er gebeurt als onze chakra’s worden geopend. Zowel qua taal (open vs. gesloten) als in werkelijkheid. Met de opening van de chakra’s wordt ons potentieel volledig ontsloten. Vanaf dat moment kunnen we ongelimiteerd beschikken over Universele Energie. Dat wil overigens nog niet zeggen dat we die mogelijkheden dan ook ten volste benutten. Zelf gebruik ik in het bedrijfsleven soms grappend de opmerking: “hij is zijn hele leven een ‘high potential’ gebleven”. In de zin van: het zit er wel in, maar komt er niet uit.

Met betrekking tot het toepassen van Universele Energie herken ik dat ook wel een beetje. Zowel bij mezelf als uit contacten met andere cursisten merk ik dat het in de praktijk soms behoorlijk lastig kan zijn om de mogelijkheden van Universele Energie ten volste te benutten. Met andere woorden: om alles toe te passen wat we geleerd hebben.

Nu kan je op zoek gaan naar hoe dat komt. Er zijn ontzettend veel redenen te bedenken en iedereen kan er vast voor zichzelf meerdere noemen. Maar ik vraag mij af of dat de meest zinvolle insteek is. Je loopt het risico dat je verwijtend naar jezelf wordt (b.v. “ik maak er niet genoeg tijd voor”, “ik ben er laks in”, “ik vergeet het”). Daarnaast is het euvel nog niet opgelost als je een rijtje oorzaken hebt.

Liever kijk ik naar wat wel werkt. Hieronder volgen een paar manieren die mij helpen. Misschien hebben jullie er ook wat aan of brengt het je op ideeën.

  • Vast patroon; gebruik Universele Energie op steeds dezelfde momenten/tijden (b.v. vaste tijd om te mediteren of behandelen, voor elke maaltijd energie sturen, voordat je het kantoor ingaat energie sturen, etc.). Als je dat een tijdje structureel doet, dan wordt het vanzelf een gewoonte.
  • Opstaan met Universele Energie; ga zodra je wakker wordt als eerste aan de slag met Universele Energie. Dan begin je je dag goed en kan je het ook niet meer vergeten.
  • Fysieke reminder; zorg dat je af en toe herinnerd wordt aan Universele Energie. Hang bijvoorbeeld een gele post-it op je computerscherm, doe een briefje met een (zelf getekende?) piramide in je broekzak of doe één van de spelden die we gekregen hebben ergens op.
  • Afspraak in agenda; werk je veel met een (digitale) agenda? Zet dan eens een afspraak voor jezelf in je agenda om met Universele Energie aan de slag te gaan. Zo vergeet je het niet en houd je de tijd ook echt vrij.
  • Elkaar opzoeken; ga samen aan de slag met Universele Energie. Denk b.v. aan het bijwonen van de wekelijkse online meditatie of het online HUE Café. Zelf (al dan niet online) afspreken met anderen kan natuurlijk ook.

Misschien hebben jullie ook wel handige manieren om actief bezig te blijven met Universele Energie. Ik zie ze graag in de reacties! Zo inspireren en helpen we elkaar.

Joost v.R.

3 reacties

  1. Mij heeft het geholpen om naar het hindoeïsme te kijken en naar de islam.. om het niet religieus meer te bekijken maar handelen naar liefde.. verder zijn er meerdere Meesters waar je zegening van de Allerhoogste kunt ontvangen.. het leven in t hier en nu maakt tijdloosheid meer mogelijk..
    Ohm Sharavana Baba..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *