Subtiele hints: wat doe jij ermee?

Als mensen beschikken wij over inlevingsvermogen. Dit betekent dat wij ons kunnen verplaatsen in de situatie en gevoelens van anderen. Een bijzondere en mooie eigenschap. Vaak wordt zelfs gezegd dat ons inlevingsvermogen één van de belangrijkste kenmerken is die mensen onderscheidt van dieren.

De laatste tijd ben ik mij er steeds bewuster van dat het universum ons als UE studenten via deze eigenschap subtiele hints geeft. Op een hele eenvoudige, maar tegelijkertijd effectieve manier worden wij gestimuleerd om UE toe te passen. Het zijn echter ook hele subtiele hints. Dus als je je er niet zo bewust van bent dan pik je ze vaak niet op. Een paar voorbeelden.

Iemand stoot zijn knie. Het is haast alsof je de pijn zelf kunt voelen en je krijgt de neiging om over je eigen knie te wrijven. De subtiele hint is dat je de ander energie kunt sturen, maar het kan heel goed zijn dat je daar net even niet aan denkt.
Een collega vertelt dat zijn dochtertje ziek is en dat hij daarom vandaag niet komt werken. Waarschijnlijk bedenk je hoe lastig het is dat je collega er nu niet is en dat is heel logisch. Maar tegelijkertijd voel je ook aan hoe vervelend dit is voor je collega en vooral zijn dochtertje. Wauw, weer 2 kandidaten voor een portie energie!
Je buurvrouw vertelt dat haar zoon vandaag een moeilijk proefwerk heeft en dat hij daarom best gespannen is (en je buurvrouw zelf eigenlijk ook ?). Ha fijn, naast het geven van “gewone” aandacht en het uiten van succeswensen, kan je ook nog de speciale aandacht van UE aan beiden geven.

Overigens kunnen we op verschillende manieren omgaan met ons inlevingsvermogen. Het kan zijn dat we een gevoel van medelijden met de ander ervaren. Dat betekent echter letterlijk dat wij ook lijden onder de situatie van de ander. Dat levert weinig op en hoeft niet, zeker als UE student niet. Wij hebben namelijk altijd de mogelijkheid om te handelen met de intentie om het lijden van anderen te verzachten. Mr. Dang had het hierbij vaak over compassie. Dat betekent dat je het lijden van de ander accepteert en in zekere zin omarmt, terwijl je tegelijkertijd UE gebruikt om de situatie te verbeteren.

Mijn ervaring is dat hoe vaker je met subtiele hints uit het universum bezig bent, hoe meer hints je waarneemt. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en nodig jullie van harte uit om deze te delen in een bericht of in de reacties.

Joost

7 reacties

 1. Dit is niet alleen een mooi onderwerp maar een belangrijk onderwerp.
  Met het leren van de universele energie hebben wij gekozen om terug te keren naar de bron en het helpen van de medemens, uiteraard is dit onderwerp van het verkrijgen van hints belangrijk en een leerproces .
  Dankjewel voor het delen

 2. Mijn Zwitserse witte herder Shiroii van 13,5 jaar oud heeft 2 epileptische aanvallen gehad en gisteravond de laatste.
  Inlevingsvermogen in haar is de tijd wanneer ze mag “overgaan”. Ondertussen neem ik de ruimte om haar Universele Energie toe te sturen?
  En ook naar mijzelf. Het is een verdrietig proces en wel de moeite waard om het een mooi proces te laten zijn. ♥️??
  Jivan

 3. Heel herkenbaar Joost. Dank voor je bericht.
  En volgens onze lessen kunnen wij behandelen, gevraagd of (soms) ongevraagd en of op afstand omdat je weet dat het nodig is.
  Envelop – UE erin, postzegel met C6 erop en versturen. Het is aan de ontvanger en de liefde – UE om te helen.

  Het is mooi dat het werkt, ook daar heb je de hints voor nodig. Werk in stilte en geniet van de verbondenheid met het leven en de mensen en wereld om ons heen en dat er altijd hulp is van onze leiding, opdat wij kunnen helpen als de instrumenten van de UE.

  Alleen de mens kan de mens helpen.

  Groet Tp

 4. Je bent als ue er een lopende antenne. Pijn. Orkaan. Overstroming. Doden naar licht. oorlogen. Je stuurt automatisch energie naar al wat nodig is. Al is het maar het water voor je plantjes. Voor mij een zelfsprekendheid. Maar ik merk van collegae dat het niet altijd een zelfsprekendheid is . Jammer

 5. Wat een spirituele daad.. goed.. maar is er ook een hogere vorm dit klinkt subtiel maar meer weten over de bron.. hinduisme en joods christelijk en islamitisch is in één lijn met elkaar verbonden waarom doet de school geen verder onderzoek hierin..?

  • Misschien is het doen van zo’n onderzoek niet de taak van de UE school, maar is het de taak / het doel van de UE school om ons te leren en te inspireren om bijvoorbeeld door middel van onze meditatietechnieken en contact maken met de Hogere Wezens of met de energie van Mr. Dang, zelf meer inzichten te verkrijgen over de bron, op ons eigen begripsniveau van dat moment, die we vervolgens al dan niet kunnen delen met elkaar.

   Overigens fijn dat we zo met elkaar kunnen communiceren. Bedankt voor ieders bijdrage.

   Frank

 6. Over de overeenkomst van de verschillende religies heeft Hans Stolp een boek geschreven. Je kunt het vinden op zijn site.

  Dank voor de mooie reacties.
  A.B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *